Beroepsgroep en keurmerken

Coaching is een vak. Net zoals lesgeven en leidinggeven in het Primair Onderwijs. Daar horen keurmerken bij die iets zeggen over de kwaliteit van de opleidingen die zijn gevolgd. Hieronder volgen de opleidingen en de keurmerken die ik heb behaald.

 

Ik sta garant voor kwaliteit en zorgvuldigheid. Daarom ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches. De NOBCO. Nederlandse Orde van beroepscoaches. Dit betekent dat ik coaching als een professie zie. Voor meer informatie zie https://www.nobco.nl

TurnhoutCoaching houdt zich aan de Ethische Gedragscode van de NOBCO. Er is een klachtencommissie waar in je geval van een conflict met mij terechtkunt. Jij hebt hierdoor zekerheid als het gaat om jouw privacy en mijn professionaliteit, respect en integriteit. Wil je de Internationale Ethische Code lezen dan kan dat hier. Downloaden als .pdf kan hier.

De NOBCO is niet alleen een Nederlandse orde, maar is ook aangesloten bij European Mentoring & Coaching Council. De beroepsgroep in het buitenland wordt vergeleken met hoe wij het in Nederland doen. EMCC is een inclusieve organisatie voor allen die geïnteresseerd zijn in het bevorderen van kwaliteit en het verder ontwikkelen van coaching en mentoring. Dus op basis van kennis (uit het buitenland) verbeteringen aanbrengen, vind ik professioneel en inspirerend. Voor meer informatie zie ook https://www.emccouncil.org.

Verder heb ik een aantal jaar als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. En door de Wetenschappelijke studie -Orthopedagogische Wetenschappen- aan de UvA (de Universiteit van Amsterdam) heb ik een onderwijsbevoegdheid gehaald voor docent. Meer informatie vind je op https://www.crkbo.nl/register/docenten

Daarnaast heb ik 12 jaar als directeur in het Primair Onderwijs gewerkt. Het Schoolleidersregister werd in 2013 opgericht. Ik ben vanaf 2014 geregistreerd schoolleider: Register directeur. In juni 2018 heb ik mijn herregistratie behaald. https://www.schoolleidersregisterpo.nl