Coaching zij-instromers in Amsterdam

Het is een hele klus om zij-instromer te zijn in een klas met kinderen in Amsterdam. Tegelijkertijd werken en leren!! Dat zie ik dagelijks in de praktijk. Het structurele lerarentekort heeft het er niet makkelijker op gemaakt qua begeleiding in de scholen. Als zij-instromer, dus professional en als mens kun je dan wel een steuntje in de rug gebruiken.

Gelukkig heeft de stad Amsterdam #1Loket opgericht waardoor startende leerkrachten/zij-instromers #coaching krijgen voor dit traject. Deze manier van werken is helpend om het traject succesvol af te ronden.

Dit jaar heb ik iemand van een Werk-Ervarings-Traject (WEF) naar een ZIB-traject mogen coachen, een Zij-instromer in Beroep. Werken en leren in de praktijk. Dit keer vanaf het begin naar het volgen van de opleiding. Verder had ik al een aantal coachee’ s die de opleiding al volgden en voor de klas staan. Ze volgen één dag Pabo, dan krijgen ze zelf les en ze staan vaak 2 of 3 dagen voor de klas.

Ik kan zeggen, een mooi traject, maar vaak ook een zwaar traject. Want voor de klas staan, dat doe je niet zomaar! Wat mijn ervaring is, je neemt altijd jezelf mee. Wie ben je, wat wil je en wat kun je? Je sterke kanten en je kwetsbare kanten komen naar voren.

Ik coach en begeleid zij-instromers met een mix van levens coaching: wat zijn je waarden, je eigen doelen, hoe voel je je, hoe ga je om met mondige kinderen, hoe communiceer je geweldloos? En een mix van coachings op wetenschap gebaseerde tips en tricks vanuit klassenobservaties, videotraining, klassenmanagement en Expliciete directe instructie.

Volgend jaar heb ik nog een paar plekjes voor toppers die hun traject gaan starten als zij-instromer. Lijkt het je wat, stuur me een berichtje. www.turnhoutcoaching.nl