Sinds twee jaar wonen R., onze twee jonge kinderen van 3 en 7, en ik in Amstelveen. We wonen in een mooie en duurzame eengezinswoning aan de rand van de hockeyvelden van Amstelveen. Het huis is ingericht met een warmtepomp, zonnepanelen en alles volledig elektrisch. Dus wij zijn best duurzaam bezig.

Zo hebben wij de tuin, ingericht met een deel terras en een groot deel met planten, struiken, bloemen en zelfs een boom. Doordat wij in een hoekwoning wonen, hebben wij 1 kant aan de straat. De ontwikkelaar had bedacht dat iedereen daar hedera kon planten en zo de buurt groen zou ogen net zoals de opzet ook groen is geweest van deze wijk. Dat vraagt alleen wel iets van het geduld van de bewoners. Veel buurtgenoten hebben de hekken afgezet met rieten matten, wel zo efficiënt en je hebt snel geen inkijk meer in je tuin.

Nu is geduld niet per se mijn sterkste kant. Ik houd van privacy en ook van groen.

Maar dit groen duurt nu al twee jaar om het hek te bedekken. Manlief en ik hebben er al flinke discussies over gevoerd. De ene dag vind ik dat de hedera al heel aardig over het hek groeit. En de andere dag vind ik het nergens naar lijken. Pogingen om er meer hedera bij te planten zijn gestuit op een veto van manlief, die vond dat ik meer geduld moest op leren brengen. Zo breng ik nu twee keer per week, de nieuwe loten van de hedera naar de onbedekte plekjes zodat het maar snel mag dichtgroeien… Geduld kun je leren, toch?!