Om mezelf als mens en ook als coach fit, veerkrachtig en gezond te houden, ben ik elke week in het Amsterdamse bos. Ik loop hard, of ik wandel. Deze pandemie heeft mij gebracht dat ik meer beweeg en nóg meer op mijn voeding ben gaan letten.

Tijdens mijn wandeling valt een paar keer mijn oog op deze sticker: Geef mij nu je angst – Je krijgt er een leven voor terug. Ik houd er niet zo van dat andermans spullen worden beplakt of beklad, maar hier krijg ik wel een glimlach van op mijn gezicht.

Het staat er zo makkelijk, geef mij nu je angst en je krijgt er een (je, lijkt mij toepasselijker) leven voor terug. Maar hoe doe je dat dan? Dat is voor velen echt de vraag.

Laatst volgde ik een Webinar van professor dr. Witte Hoogendijk over stress en de werk-privé balans. Hij zegt: we zijn niet gebouwd hierop als een gevaar zoals Corona. Je ziet het niet, je kunt er niet goed voor vluchten en je kunt er niet tegen vechten. Dat geeft mentale stress. Door de maatregelen zoals de lockdowns hebben we allemaal last van Daily Hassle= chronische stress. Dat komt doordat we allemaal thuis zijn, werken en ontspannen. We niet met anderen mogen zijn, niet naar de sportschool kunnen etc…

Wat helpt wel tegen angst en stress: mindfulness, yoga, ademhalingsoefeningen, wandelen, bewegen, cognitieve gedragstherapie en coaching.

Dus om terug te gaan naar deze aanstekelijke sticker: wat kan wel! Wat kun je wel doen om jezelf goed te voelen en uit de angst te stappen. Bij mij helpt positief denken, bewegen in de buitenlucht, wandelen en hardlopen, goed slapen, goede voeding en dingen doen met geliefden die wel mogen. Zo blijf ik uit mijn angst. Zou je dit ook wel willen? Heb je hier zelf hulp bij nodig of wil je weten wat voor jou goed zou werken? Neem dan contact met me op voor een intakegesprek!