Gisteren kreeg ik van een opdrachtgever en fijne samenwerkingspartner een cadeautje. Ik kreeg van haar het boek: ‘Kairos, Een nieuwe bevlogenheid’ van Joke J. Hermsen. De schrijfster Hermsen houdt in Kairos een pleidooi voor een meer bevlogen tijd. Volgens ‘de Happinez een verrukkelijk pleidooi voor verstilling en verdieping’.

Ik kreeg het boek als bedankje voor het afgelopen schooljaar. Wat af en toe best een drukke tijd was. Die voor mij zeer interessant en leuk was. Het was voor mij coachen, begeleiden en adviseren, dit vind ik leuk om te doen. Dit maakte dat ik blij werd.

Nu is het zomervakantie en tijd voor verstilling en reflectie door te lezen in dit boek:

Ik sla het boek open en lees iets over ‘Enthousiasme versus nihilisme’. Dit wordt beschreven als: ‘Als we bevlogen raken, gaat immers ook ons hart sneller kloppen, krijgen we blossen op onze wangen, gaan onze ogen glinsteren en neemt zelfs de hoeveelheid adrenaline in ons bloed toe. Enthousiasme vertaalt zich kortom in een verheugd opveren van zowel lichaam als geest’.

Ik gun het iedereen om in het basisonderwijs iets te doen met je tijd waar je hart van gaat kloppen! Mocht je daar hulp bij nodig hebben, kun je contact opnemen. Waarschijnlijk heb ik na het lezen van dit mooie boek nog meer bevlogenheid en passie opgedaan om mijn werk als coach te doen!

Heb een mooie tijd in deze zomer! Laat in een reactie hieronder weten hoe je zorgt dat jouw tijd bevlogen is deze zomer, ik ben benieuwd!