Eén van de manieren die je helpt om je leven makkelijker te leven, is om trouw te zijn aan je eigen waarden. Mijn waarden zijn: vertrouwen, blijheid, verbinding, duurzaamheid en persoonlijke groei. Deze waarden zijn voor mij als een kompas in mijn leven.

Hoé? Door sommige situaties af te wegen langs mijn waarden. Klopt het nog wat ik aan het doen ben?

De waarde die voor mij op dit moment centraal staat is vertrouwen. Ik vind het fijn om soms een aanwijzing te krijgen of ik op de goede weg zit. Voor mij staat een roodborstje voor vertrouwen. Voor mij symboliseert het zien van een roodborstje als een teken van vertrouwen.

Vandaag was ik aan het wandelen in het Amsterdamse bos en heb ik wel 7 roodborstjes gezien. Voor mij waren dat meerdere tekens van vertrouwen! Zij gaven mij een boost waar ik van blij werd en heerlijk naar huis ging om vol vertrouwen aan een nieuwe klus te beginnen.

Toen ik thuis ging googelen, de betekenis van -het zien van een roodborstje- was het nog veel meer: zoals groei, plezier, liefde, passie, wilskracht en verandering.

Met mijn cliënten heb ik het ook over of ze trouw zijn aan hun eigen waarden. Als je dat bent, verloopt het leven vaak gemakkelijker.

Hierboven zie je een foto van mijn telefoon waarin ik heb geprobeerd het roodborstje op de foto te krijgen. Hij staat erop, maar je moet wel goed kijken!

Wat is voor jou, jouw roodborstje?