Het thema van deze week in mijn coaching praktijk was, vertragen en voelen… Iedereen die ik coachte heeft een vol en druk leven. Vaak zijn er zoveel ballen in de lucht te houden: werk, nieuwe opleidingen, gezin, relaties, en alles wat je van jezelf eigenlijk zou moeten. Meestal raast het hoofd van maar door, er moet nog dit worden gedaan, en ja, dat ook nog.

In ‘coaching taal’ heet dit volgens het model van Voice Dialogue, de Innerlijke Criticus. Deze innerlijke criticus is helpend geweest, maar als je het te druk hebt kan deze de boel overnemen. En je heel veel last bezorgen.

Wat ik de afgelopen week dus met veel coachee ’s heb gedaan: is vertragen. Neem de tijd, ook al heb je dat voor je eigen gevoel niet, want er moet nog zo veel… Dan toch: haal eens diep adem (zoals Wim Hof ‘de Iceman’ aanraadt) en voel wat er in je lichaam gebeurt. Kun je daarbij blijven, zonder te praten? En dan voelen wat er in je lichaam zich aandient (Gendlin, focussen en sensen)?.

Iedereen wist direct wat te doen na deze oefening in vertraging. Voelen en luisteren naar het lichaam! Meer rust nemen, wandelen, opruimen, iets opzoeken, met iemand iets uitpraten. Supermooi!

Neem lekker de tijd komend weekend om te voelen wat je lijf zegt, en ga dat doen!