Huisdier Felix

Ik ben afgelopen tijd blij geworden door iets wat ik zelf nooit had verwacht. Ik heb na een aantal jaar twijfelen ‘ja’ gezegd tegen het nemen van een huisdier. Zo hebben we vorig jaar een kat in huis genomen. Mijn man had ervaring van vroeger met een kat thuis, maar veel verder dan een konijn of vogel ben ik nooit gekomen.

Dus uit het asiel kwam een kat, Toon. De eerste 6 weken moest het beestje binnenblijven en daarna mocht hij naar buiten. En dat deed hij met verve. De eerste maanden kleine tochtjes buiten, maar in de zomermaanden bleef hij lange nachten weg. Om dan weer op de stoep te staan om 7 uur. Vervolgens heerlijk de dag binnen bij in ons huis door te brengen en tegen de avond weer op pad te gaan.

Dat ging een hele tijd goed, tot hij op een morgen niet meer verscheen en wij een belletje kregen van de dierenambulance. Toon was aangereden en op slag dood. Wat een groot verdriet hebben wij gehad om ons huisdier Toon. Ook dit was heel nieuw voor mij, dat ik zo veel verdriet om een huisdier kon hebben.

Na een korte periode van verdriet, rouw en bezinning zijn we aan een volgend avontuur begonnen met een nieuwe kat, Felix (hij lijkt precies op de kat van de reclame Felix). Dit is weer een mannetje en hij is ontzettend sociaal. Hij praat tegen ons en hij ligt dolgraag naast me op mijn meditatiekussentje als ik aan het mediteren ben.

Wat het bijzondere voor mij is aan het hebben van een huisdier, deze kat, is dat ik er heel erg blij van word! Ik word blij van het voeren, het aaien, het spelen en samen de trap op- en aflopen, het miauwen en het spelen. Als ik binnenkom in huis en geen aandacht aan hem besteed, laat hij me dit weten. Hij laat mij landen in mijn eigen huis door mij even stil te staan en hem te aaien. Dat doet mij gronden en maakt mij heel erg blij! Dat had ik nooit gedacht. En ik ben heel erg blij dat ik deze stap heb genomen.

Wil je wellicht ook een spannende stap nemen waar je blij van zal worden? Wat je zal helpen in (werkzame) leven? Heb je daar hulp bij nodig? Je kunt contact met me opnemen voor een kennismakingsgesprek, dan gaan we samen op weg om jouw blije stap te vinden!